سامسونگ وارد بازی تحریم ضد ایران شد؟!
به گزارش تعمیر تلفن بعد از تحریم فروشگاه آنلاین اپل و حذف برخی اپلیكیشن ها از گوگل استور، ظاهرا حالا نوبت سامسونگ شده كه باب جدیدی از تحریم ها را ضد ایران باز كند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، داستان حذف اپلیكیشن های ایرانی از فروشگاه های آنلاین برنامه های كاربردی مانند گوگل استور و اپ استور البته مدتی بعد از زمانی شروع شد كه رئیس جمهور آمریكا محدودیت هایی را برای ورود ساكنان هفت كشور همچون ایران به خاك آمریكا شروع كرد. بعد از شركت اپل كه اپلیكیشن های ایرانی را با توجیه تحریم های آمریكا ضد ایران از اپ استور حذف نمود، شركت گوگل هم در فروشگاه آنلاین خویش را روی بعضی از اپلیكیشن های ایرانی اندرویدی بست.
در حالیكه در ایران صدها برنامه نویس مستعد iOS وجود دارد و كسب وكارهای بسیاری، اپلیكیشن های خویش را در ماركت آنلاین اپل قرار می دهند، متأسفانه كاربران همیشه با مشكلاتی در استفاده از اپلیكیشن های بین المللی و حتی داخلی از راه اپ استور روبه رو بودند. خطای ۱۰۰۹ یكی از شناخته شده ترین این مشكلات است كه مدت ها سبب آزار كاربران ایرانی بود.
هرچند با تحریم هایی كه ضد ایران و شركت های ایرانی اعمال می شود، شركت ها همواره تلاش در پیدا كردن راه های جایگزین هستند كه بتوانند سرویس های مناسب را به كاربران عرضه كنند. با این حال، این مشكلات ادامه دارند، همان گونه كه بعد از تحریم اپلیكیشن های ایرانی در اپ استور، خیلی از شركت ها سراغ استفاده از اكانت های اینترپرایز (Enterprise) رفتند اما عمر همین اكانت ها هم محدود شده و كسب وكارها را به استفاده از نسخه وب ناچار كرد.
محمدجعفر نعناكار -مدیركل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات- آن زمان درباره اقداماتی كه حالا می توان برای حل مشكل انجام داد، اظهار داشته بود: در سازمان فناوری اطلاعات تلاش می نماییم از پتانسیل های قانونی موجود در عرصه بین المللی بهره برده تا بتوانیم این مشكل را حل نماییم. هم اكنون گزارش های فنی و حقوقی در حال تجمیع است كه بتوانیم به یك چاره پایدار برسیم و اقدام نماییم.
هرچند با گذشت یك سال از حذف اكانت های اینترپرایز از اپ استور و قبل از آن، حذف پیام رسان های ایرانی از این ماركت آنلاین، ظاهرا پیگیری های حقوقی هم به نتیجه نرسیده و تا امروز هم شركت های ایرانی كه می خواهند اپلیكیشن های خویش را در اپ استور قرار دهند، باید به راه هایی همچون اسامی غیرایرانی و تظاهر كردن به شركتی غیرایرانی متوسل شوند تا بتوانند اپلیكیشن خویش را در اپ استور نگه دارند.
اما در اتفاقی جدید از اعمال تحریم ها ضد ایران، ایمیلی از سوی شركت استور سامسونگ به برخی كاربران داده شده با این مضمون كه مصرف كنندگان در ایران از تاریخ ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ (ششم اسفند سال جاری)، دیگر قادر نخواهد بود از برنامه های این فروشگاه خرید كنند، هرچند امكان استفاده از برنامه های مجانی برای مصرف كنندگان همچنان وجود دارد.
خطر تحریم برنامه های مجانی هم وجود دارد
در زمینه ایمیل سامسونگ به كاربران، عطا خلیقی -كارشناس فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: باآنكه كاربران در ایران معمولا از نرم افزارهای مجانی استفاده می نمایند، اما این اتفاق امكان دارد یك شروع باشد، مانند اتفاقی كه برای اپ استور افتاد و به تدریج امكان دارد نرم افزارهای مجانی هم به این تحریم ها اضافه شوند؛ درآن صورت تنها ماركت های محلی باقی می ماند و اغلب برنامه های خارجی احیانا روی ماركت های خارجی نخواهد ماند.
وی در پاسخ به اینكه آیا امكان دارد این اتفاق به سایر ماركت ها مانند گوگل پلی هم تسری پیدا كند، معتقد بودكه این امكان هم وجود دارد؛ درمورد سامسونگ هم باآنكه یك شركت آمریكایی نیست، اما اگر به تاریخچه این تحریم ها نگاه كنید، می بینید اول شركت هایی كه آمریكایی نیستند را تحت فشار قرار می دهند و بعد خودشان این كار را می كنند، چون فشار بیشتری می توانند روی آنها بیاورند.
خلیقی با اشاره به اتفاق مشابهی كه برای هواوی افتاده بود، بیان نمود: این شركت ها با آمریكا تجارت دارند و آمریكا هم آنها را تحت فشار می گذارد كه اگر به عرضه سرویس به ایران ادامه دهند، تجارتشان با آمریكا قطع می شود و آنها هم باید بین بازار آمریكا و بازار كشورهایی مانند ایران، انتخاب كنند. از طرفی از آنجایی كه ایرانیان اصلا امكان پرداخت ندارند، این شركت ها اكثرا از ایرانیان منافع مستقیم مالی هم ندارند، بنابراین پذیرش این موضع برایشان راحت است.
این كارآفرین حوزه فناوری اطلاعات افزود: خیلی از شركت های خارجی هم كه به ایرانیان سرویس می دهند و تا لحظه آخر این سرویس ها را نگه می دارند، سرویس مجانی می دهند، البته امكان دارد روش های كسب درآمد دیگری داشته باشند. مثلا یكی از دلایلی كه شركت ها امكان دارد به ایرانیان سرویس مجانی دهند، userbase قابل توجه ایرانی هاست، اما هروقت تجارتشان به خطر بیفتد و ایرانیان دیگر برایشان استفاده ای نداشته باشند، وارد ماجرای آمریكا و تحریم هایش می شوند.
خلیقی در پاسخ به احتمال پیگیری حقوقی این مورد اظهار نمود: اینجا مبحث دولت ها نیست، بلكه این شركت های خصوصی هستند كه برای خودشان محاسبه اقتصادی و بازارشان را انتخاب می كنند و اگر نخواهند به ایران سرویس بدهند، كسی نمی تواند جلویشان را بگیرد، هرچند كه آنها ضرر می كنند و این اتفاق مطابق میلشان نیست، اما در این شرایط خویش را ناچار به انتخاب می بینند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب