موافقان و مخالفان طرح صیانت مطرح كردند

صیانت به دنبال قطعی اینترنت نیست

صیانت به دنبال قطعی اینترنت نیست به گزارش تعمیر تلفن در حالیکه موافقان طرح «صیانت» مخالفان معتقدند این طرح هیچ ربطی به قطعی اینترنت ندارد، مخالفان، ناامید کردن مردم و صدمه به کسب وکارهای آنلاین را نامطلوب ترین تأثیر این طرح می دانند.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، نشست کلاب هاوس سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با عنوان «طرح صیانت چه بلایی بر اقتصاد ایران می آورد؟» اجرا شد. حسین اسلامی- رئیس این سازمان در این جلسه ضمن تبیین موضع نصر تهران به تلاشهای صورت گرفته برای اعلام مخالفت با این طرح اشاره نمود و اظهار داشت: ما در سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران نگاهمان کسب وکاری و صنفی است و تلاش کرده ایم مداوم از این منظر به طرح صیانت واکنش نشان دهیم. جزو نخستین مجموعه هایی بودیم که در همه سطوح، از بیانیه گرفته تا نامه به رئیس جمهور و نمایندگان مجلس تا حضور در مجلس و کمیسیون های مختلف، واکنش نشان دادیم و کوشیدیم در هر مرحله، نکاتی را که به نظرمان می رسید منتقل نماییم.
وی ناامید کردن مردم و صدمه به کسب وکارهای آنلاین را نامطلوب ترین تأثیر این طرح دانست و اظهار داشت: مهم ترین تأثیر طرح صیانت بر اقتصاد کشور، تاثیری است که بر کسب وکارهای نوپا خواهد داشت؛ کسب وکارهایی که اتفاقا در دوران پلتفرمیفیکیشن می تواند اقتصاد کشور را توسعه دهد. ما به نفت، کشاورزی و خیلی از صنایع هزینه بر امید نداریم؛ امیدمان همین جوانان و کسب وکارهای نو هستند. اما طرح صیانت به صورت مستقیم همین افراد را هدف گرفته و امید آینده این افراد را گرفتار صدمه کرده است.
با یک قانون تمام مشکلات حل نمی شود
رئیس نظام صنفی کامپیوتری استان تهران به انتقاد از عملکرد نمایندگان در تدوین این طرح بدون در نظر گرفتن خواست اکثریت مردم پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه وضعیت به شکلی است که هرچه اکثریت مردم با آن موافق هستند، در مجلس خلاف آن رفتار می شود. نه تنها نظرات ما بلکه نظر خود مرکز پژوهش های مجلس هم مورد نظر دوستان قرار نمی گیرد. ما بعضی از دغدغه هایی را که سبب تدوین طرح صیانت شده است، قبول داریم. قبول داریم که در فضای مجازی باید قانون گذاری شود ولی طرح صیانت را که از سوی کمیسیون فرهنگی تهیه شده اصلا قبول نداریم و نظرمان این نیست که با یک قانون تمام مشکلات حل می شود. شاید چندین قانون در حوزه های مختلف لازم باشد که باید توسط متخصصان پیشنهاد داده شود. ما آماده ایم که با هماهنگی وزارت ارتباطات متونی را بنویسیم و عرضه دهیم. بنابراین، ما فقط یک منتقد صرف نبودیم.
اسلامی چاره جویی در مقابل این طرح را معطوف به تصمیم رئیس مجلس دانست و اظهار داشت: من هرروز امیدم به اینکه مجموعه مجلس درک کاملی از این مسائل داشته باشد، کمتر می شود؛ البته نمایندگانی هم هستند که محکم ایستاده اند و نکات و نظراتشان را بیان می کنند اما بدنه نمایندگان با راهکارهای طرح صیانت ناآشنا هستند و بعضی از دغدغه های پشت آنرا قبول دارند. آنچه در این مقطع باید مورد توجه ما باشد این است که اولا باید از ناامیدی دوری نماییم و ثانیا باید شخص آقای قالیباف را فراخوان نماییم. نوبت ایشان است که تصمیم بگیرد آیا می خواهد این مساله را با همین شیوه در صحن علنی مطرح کند یا فرآیند دیگری را در پیش گیرد. پس از نامه معاونت قوانین مجلس و تلاشهای صورت گرفته توسط مرکز پژوهش های مجلس، حالا نوبت ایشان است که بعنوان یکی از روسای سه قوه تصمیم بگیرد که می خواهد نظر نهایی مردم و کارشناسان متخصص را بشنود یا نه.
وی ضمن تاکید بر ضرورت امیدواری برای ادامه این مسیر، نسبت به امکان تکرارپذیری طرح هایی همچون طرح صیانت اخطار داد و بیان نمود: امیدوارم با سایر دوستان به صورت یکپارچه مسیر را ادامه دهیم و شنیده نشدن صداهایمان سبب نشود که در شرایط فعلی سکوت نماییم. نگرانی های من بیشتر از طرح صیانت است. این روشی که طرح صیانت پیش رفت امکان تکرارپذیری دارد و طرح های دیگری را می بینم که درحال مطرح شدن هستند. ازاین رو فقط محتوای طرح صیانت صدمه زننده نیست، این نوع نگرش به نظرات عامه مردم و بی تفاوت بودن به نظرات کارشناسان باید تخطئه شود. اگر ما یک مرتبه محکم و استوار ایستادگی نکنیم، امکان تکرارپذیری آن وجود خواهد داشت. من همچنان امیدوارم که مجلس و بخصوص رئیس مجلس واکنش متناسبی در پیش بگیرد.
با یک طرح همه مسائل فضای مجازی حل نمی شود
در ادامه این جلسه، رضا قربانی- عضو هیئت مدیره نصر تهران هم به توضیح موضع این سازمان نسبت به طرح صیانت پرداخت و اظهار داشت: ما در سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران از همان ابتدا به صراحت مخالفتمان با طرح صیانت را اعلام و در کلاب هاوس و کانال های مختلف سازمان این مساله را بیان کردیم. علت مخالفت ما این است که معتقدیم ما نمی توانیم با یک طرح همه مسائل فضای مجازی را حل نماییم. طرح صیانت می خواهد همه مسائل و مشکلاتی که در این سال ها به وجود آمده، شامل همه بی عملی ها، همه عدم تنظیم گری ها، همه عدم مقررات گذاری ها که همه این موارد را در عدم به رسمیت شناختن این فضا در سالهای قبل میتوان خلاصه کرد، با یک طرح واحد حل کند.
وی عدم شناخت و پذیرش فضای مجازی را علت اصلی تدوین چنین طرحی دانست و بیان نمود: ما در سالهای قبل این فضا را به رسمیت نشناختیم و قبول نکردیم، اما در خلال این سال ها اقتصاد و کسب و کار در این فضا رشد کرد، مردم هم از آن استفاده کردند و هم اکنون وضعیت طوری شده که انگار یک کشور جدیدی به نام فضای مجازی خلق شده که مردم در آن زندگی می کنند و گویی عده ای تازه از خواب بیدار شده اند و یک طرح نوشته اند که همه چیز را حل کند. اگر می توانستند خلاصه این طرح این بود که کلا فضای مجازی بسته شود. هم اکنون هم با پنهان کردن مبحث در لایه های مختلف طرحی پیش روی ما قرار گرفته که در طول این چند ماه، اسم و شاکله و مفاد آن عوض شده و تغییرات عجیبی پیدا کرده و وارد فرایندهای عجیب و غریب قانون گذاری شده است.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران افزود: این در شرایطی است که در تمام دنیا برای تنظیم گری فضای مجازی ساعت ها وقت صرف می شود و پژوهش های جدی دانشگاهی انجام می گیرد تا بدانند چطور این فضا را تنظیم گری کنند. هر طرحی هم به این منظور تهیه می شود، برای بخشی از این فضا است، یک مدت کوتاهی به صورت آزمایشی اجرا می شود، پس از مدتی اصلاح می شود و تغییر می کند؛ در صورتیکه ما در کشورمان ماه هاست با یک طرح درگیر هستیم و می ترسیم که اگر تصویب شود چه اتفاقی خواهد افتاد. مجموع این علل نشان میدهد که چرا ما با طرح صیانت مخالف هستیم.
نمی توانیم مردم را از شبکه های اجتماعی خارجی محروم کنیم
قربانی با اعلان اینکه قانون گذاری برای فضای مجازی باید به صورت جزئی و در مورد موضوعات کاملا روشن و مشخص انجام گیرد، اضافه کرد: پیشنهاد ما در سازمان نصر تهران از روز اول روشن بوده است. ما گفته ایم برای موضوعات مشخص مثل احراز هویت و تایید هویت در فضای مجازی، ایجاد فضای سالم برای کودکان و در مجموع، مسائل روشن و ملموس مقررات گذاری نماییم. اما این که مثلاً مردم خودمان را از برخی کسب وکارهای خارجی مثل کلاب هاوس، اینستاگرام، تلگرام و واتس اپ محروم نماییم فقط به این خاطر که با وجود تحریم ها ما به صاحبان این پلت فرم ها دسترسی نداریم، صحیح نیست.
وی افزود: بنابراین، در سه گانه دولت، ملت و کسب وکارها، قاعدتا این سه از یکدیگر جدا نیستند. هر یک از ما نقشی داریم اما در نهایت، همه ما سوار بر یک کشتی هستیم. در این کشتی بخش زیادی از مردم به یک مبحث و طرح گنگ و مبهم «نه» می گویند و برخی کسب وکارها با صراحت کامل مخالفتشان را اعلام می کنند.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با اعلان اینکه نقصها موجود در طرح صیانت بر مشکلات موجود در مورد فضای مجازی خواهد افزود، اظهار داشت: ما بدین سبب که این طرح ناقص است و در نهایت منجر به بلبشوی بیشتر در این فضا می شود، با آن مخالف هستیم. این طرح نه تنها مسائل را حل نمی کند بلکه مسائل و مشکلات تازه ای را به وجود می آورد. بنابراین، این سه گانه دولت، ملت و کسب وکارها باید هماهنگ و همگرا باهم جلو بروند.
هرکس بگوید طرح صیانت ربطی به فیلترینگ ندارد دروغ می گوید
رضا الفت نسب، عضو هیات مدیره انجمن کسب وکارهای مجازی، در این نشست به مسائل و معضلات در ارتباط با کسب وکارهای خانگی بعد از تصویب و اجرایی شدن این طرح پرداخت و اظهار داشت: درباره تعداد کسب وکارهای اینترنتی فعال در کشور عددهای متفاوتی، از ۹ تا ۱۲ میلیون، مطرح می شود. تعداد قابل توجهی از افراد در شبکه های اجتماعی و از راه کسب وکارهای آنلاین ارتزاق می کنند. جمع این کسب وکارها در بازه زمانی اخیر حداقل ۵۰ درصد بیشتر از گذشته شده است.
وی کسب وکارهای اینترنتی خرد را مهم ترین گروهی دانست که تحت تاثیرات منفی تصویب طرح صیانت قرار می گیرند و اظهار نمود: با اجرای طرح صیانت، کسب وکارهای آنلاین در چند لایه درگیر می شوند. مهم ترین بخش همین کسب وکارهای خرد و خانگی هستند که بعد از کرونا به سمت شبکه های اجتماعی سرازیر شدند و در دو سال گذشته خیلی از مردم رفتار اقتصادی خویش را درباره آنها تغییر داده اند. برای مثال، چند شب قبل از جلوی یک مغازه لوازم آرایشی رد می شدم و دیدم درحال جمع کردن اجناس و تخلیه است. علت را که جویا شدم گفت من روی اینستاگرام دارم می فروشم. نیازی به مغازه و فروش حضوری ندارم و از داخل انبار دارم کارم را ادامه می دهم. این مساله برایم تکان دهنده بود که پس از دو سال وابستگی های اقتصادی اینطور تغییر کرده است.
البته این مسئله تنها نتیجه اجرایی شدن طرح صیانت نخواهد بود. عضو هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای مجازی از دست رفتن بخش قابل توجهی از نیروهای انسانی را یکی دیگر از نتایج منفی و خطرناک تصویب طرح هایی مانند صیانت دانست و اظهار داشت: به صورت کلی، در کشور ما نیروی انسانی متخصص بخصوص در حوزه های فنی بسیار کم است. با چنین طرح هایی شرایط کاری برای آدم هایی که مانده اند هم سخت تر می شود. مهاجرت هم تبعات و نتایج منفی بسیاری برای کسب وکارهای آنلاین دارد. فقر منابع انسانی کار را خیلی سخت می کند. بطور قطع در سال ۱۴۰۱ این مسئله نمود بیشتری خواهد داشت.
الفت نسب با رد ادعای عدم اعمال محدودیت بر اینترنت، عنوان کرد: کاری به صحبت طراحان ندارم که می گویند از محدودیت خبری نیست، چونکه ما بارها اثبات نموده ایم این طرح برای کسب وکارها ایجاد محدودیت می کند. این پلت فرم ها و اپ ها نسخه جایگزین ندارند و حتی اگر مردم بخواهند به اختیار خودشان به یک فضای جایگزین بروند هم چنین امکانی را ندارند.
تاثیر اقتصادی طرح صیانت همسنگ اثرات تحریم های بین المللی است
حامد بیدی، طراح و مدیرعامل استارت آپ کارزار، در امتداد تبیین عواقب منفی این طرح، آنرا خنثی کننده توافقات احتمالی بین المللی دانست و اظهار داشت: یکی از مسائلی که در خیلی از کشورهای دنیا بدیهی شمرده می شود امکان مراوده و تجارت بین المللی و استفاده از بازارهای منطقه ای و خارجی است که ما به لطف تحریم ها این امکان را نداشته ایم. همه ما می دانیم که تحریم ها چه ضربه سنگینی به ما زده و تا چه اندازه سبب افت اقتصاد ما شده، ازاین رو مشکلات اقتصادی کشور ما قبل از مطرح شدن طرح صیانت رخ داده است. با این وجود، حتی اگر با انجام مذاکرات، کل تحریم های خارجی رفع و مراودات مالی ما با جهان از سر گرفته شود، طرح صیانت مانع از آن می شود.
وی تصویب طرح صیانت را نوعی خودتحریمی دیجیتال دانست و اظهار داشت: با این طرح، خودمان پلت فرم هایی را که بخش عمده ای از اقتصاد جهان روی آن شکل می گیرد، از شهروند ایرانی می گیریم و یک خودتحریمی دیجیتال اعمال می نماییم. من اثرات اقتصادی تصویب طرح صیانت برای شهروندان را همسنگ با اثر تحریم های بین المللی می دانم. با طرح صیانت اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را محدود می نماییم. این محدودیت عملا سهم ما در اقتصاد پلتفرمی را صفر کرده و از این دهکده جهانی، بازار و اقتصاد بین المللی محروم می شویم.
این فعال حوزه فناوری در ادامه از موافقان و طراحان طرح صیانت هم انتقاد و بیان نمود: با وجود تمام اظهار نظرها، نقدهای کارشناسی و حقوقی، نتایج مرکز پژوهش های مجلس و... که در رسانه ها و سایر فضاها عنوان شد، بنظر می رسد موافقان طرح صیانت در چند ماهی که از مرداد و شهریور سال جاری گذشته در جریان هیچ یک از این اتفاقات و بحث ها نبوده اند.
بیدی، ادعای موافقان این طرح در خصوص عدم اعمال کنترل بر فضای مجازی را رد کرد و اظهار داشت: حقیقت این است که این طرح به صورت واضح و روشن به دنبال کنترل فضای مجازی است، هرچند با نام هایی مثل خط مشی ترافیک اینترنت آنرا در چارچوب ایهام بیان می کند. من سفارش می کنم طراحان و موافقان این طرح افکار عمومی را جدی بگیرند.
با تغییر اسم طرح اصل مبحث تغییر نمی کند
در بخش دیگری از این جلسه، عادل طالبی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسب وکارهای اینترنتی در پاسخ به ادعای بعضی از موافقان طرح صیانت در خصوص عدم اعمال فیلترینگ و محدودیت، اظهار داشت: آنها که می گویند این قانون هیچ ربطی به فیلترینگ ندارد، بند به بند این طرح توسط کارشناسان و نهادها و اتحادیه های مختلف بررسی و نشان داده شده است، با تغییر اسم این طرح هم اصل مبحث تغییری نمی نماید. این قانون بسیار مبهم و قابل تفسیر نوشته شده تا هرطور که قانون گذاران مایل باشند آنرا تفسیر کنند و هر کاری که بخواهند با این بستر اطلاعاتی و اقتصادی انجام دهند.
این کارشناس حوزه فناوری اضافه کرد: بعضی می گویند ما جایگزین های ایرانی برای پلت فرم ها می سازیم. اما پاسخ من این است سالهاست قرار بوده اینستاگرام، گوگل و فیسبوک ایرانی را بسازند؛ متخصصانی را که فردا امکان دارد بتوانند چنین کاری را انجام دهند، با این طرح ها از دست خواهیم داد.
طالبی کسب وکارهای اینترنتی متوسط و کوچک را اصلی ترین قربانی ها تصویب و اجرای این طرح دانست و اظهار داشت: کسب وکارهای بزرگ اصلا از این طرح ضربه نمی خورند. اما کسب کارهای کوچک و متوسط که از راه اینترنت ارتباط هایی را با مشتریان خود شکل داده اند، آسیب می بینند. این کسب وکارها وقت و انرژی و هزینه زیادی صرف کرده اند و بستن این پلت فرم این زحمات را از بین می برد.
وی در ادامه به از دست رفتن فرصت آموزش و یادگیری هم اشاره نمود و آنرا از مهم ترین آفت های این طرح برشمرد و اظهار داشت: موافقان این طرح این دغدغه را دارند که محتوای نامناسب در اینترنت وجود دارد که دغدغه بی جایی هم نیست. اما این نوع از محتوا بخش ناچیزی از این فضاست و ۹۹ درصد از محتوای موجود در اینترنت این چنین نیست. اما با اجرای این طرح دسترسی محتوایی ما به صورت کامل قطع می شود. این جریان محتوایی است که آموزش و یادگیری را می سازد که با محدود شدن از دست می رود و کسب وکارهای وابسته به این آموزش ها از بین می روند.
موافق طرح صیانت: برای فیلترینگ نیازی به قانون نداریم
در این جلسه احمد کارآمد که از موافقان طرح طرح صیانت بود، به انتقاد از عملکرد مخالفان طرح پرداخت و اظهار داشت: نظرات مخالفی که در مورد طرح صیانت مطرح می شود مستند نبوده و عمدتا در امتداد ترساندن مردم از این طرح است. بهتر است مخالفان باتوجه به منافع ملی همه مردم صحبت کنند نه اینکه با ادعای اینکه اینترنت قطع خواهد شد، مردم را بترسانند. خود مخالفان هم می دانند که این طرح هیچ ربطی به قطعی اینترنت ندارد. در هیچ یک از بندهای طرح اسمی از قطعی یا فیلترینگ نیامده است. مخالفان طرح صیانت علیرغم اینکه اعلام می کنند موافق با کلیت مبحث قانون گذاری برای فضای مجازی می باشند، اما هیچ طرح جایگزینی برای آن پیشنهاد نمی کنند.
وی در ادامه اشاره کرد: همین هم اکنون که این طرح تصویب نشده هم محدودیت هایی بر اینستاگرام و کلاب هاوس اعمال می شود. ازاین رو قصد جمهوری اسلامی از این طرح تعطیل کردن اینترنت نیست.
موافق طرح صیانت با اعلان اینکه حاکمیت در این طرح برای اولین بار نگاه خود به فضای مجازی را تغییر داده است، اظهار داشت: به قول طراحان و نمایندگان، جمهوری اسلامی در این طرح برای نخستین بار نگاه تهدیدآمیز خود به فضای مجازی را به نگاه فرصت محور تبدیل نموده است. قانون قبلی در ارتباط با فضای مجازی که داشتیم، قانون جرایم کامپیوتری بوده که نشان میدهد از بدو ورود ما به این حوزه، بحث بستن و جرم انگاری مطرح بوده است. طبیعتا در آن فضا امکان رشدی وجود نداشته که به وضعیت اسفبار امروز رسیده ایم که به سادگی با افکار عمومی ایران بازی می شود و هیچکس هم پاسخگو نیست. برای نخستین بار است که قانونی نوشته شده تا کسب وکارهای نوین حساب کار خویش را بدانند. با این طرح مقرر است این فضا از اظهارنظرهای سلیقه ای خالی شود تا مردم مقررات را بدانند.
کارآمد همینطور به دفاع از هشتادوپنجی شدن این طرح در مجلس پرداخت و اظهار داشت: من بعنوان مدافع این طرح هم آنرا خالی از ایراد نمی بینم و اصل هشتادوپنجی شدن این طرح سبب می شود امکان اصلاح و تغییر آن وجود داشته باشد. این مساله نشان دهنده آن است که نمایندگان شنوای نظرات مختلف هستند و می خواهند بیشتر و بهتر روی آن کار کنند.
طرح صیانت آینده ی فضای مجازی را ساماندهی می کند
همینطور سید عباس مرادی، مدیر کل نظارت و ارزیابی فناوری مرکز ملی فضای مجازی و از طراحان این طرح، به دفاع از طرح صیانت پرداخت وگفت: قصد دارم خیانت ها و ظلم هایی را که با نگارش این طرح به اقتصاد دیجیتال و کسب کارهای اینترنتی کرده ام بیان کنم و از خبرنگاران خواهش می کنم اعترافات دیرهنگام من، بعنوان نویسنده این طرح را حتما منعکس کنند و پوشش دهند. در نهایت میخواهم این نتیجه را بگیرم که این طرح تاثیرات بسیار عمیقی بر حوزه اقتصاد دیجیتال خواهد گذاشت.
وی با کنایه اظهار داشت: نخستین ضربه ای که این طرح به حوزه دیجیتال می زند تعیین یک مسئول برای هریک از خدمات فضای مجازی و مشخص کردن محدوده وظایف و اختیارات اوست. دومین خیانت در حق کسب وکارها تبصره سه ماده یک است که می گوید دستگاه های اجرایی موظف می باشند که فقط و صرفاً از راه تنظیمگر هر خدمت با بخش خصوصی ارتباط برقرار کنند. خیانت سوم ضرورت کمک بخش خصوصی و تشکل های مردم نهاد به نهادهای تنظیم گر برای تدوین و تصویب قوانین و مقررات است. ظلم چهارم این طرح موظف کردن دستگاه های مسئول به چاپ مقررات خود در روزنامه های رسمی است و فقط مقررات منتشرشده در روزنامه ها ضمانت اجرایی دارد.
این طراح طرح صیانت پنج مزیت دیگر این طرح را چنین تشریح کرد: خیانت پنجم ما این است که فرآیند دریافت مجوز را صرفاً از راه g4b.ir امکان پذیر می نماییم و نیازی به رفتن به وزارت خانه ها و نهادهای مختلف نیست. مورد ششم این است که مصوبه قبل از ابلاغ توسط مرکز ملی فضای مجازی و پس از ابلاغ توسط دیوان عدالت اداری می تواند لغو شود که این مسئله سبب جلوگیری از تداوم تکرار مصوباتی مانند اینماد می شود.
مرادی افزود: خیانت هفتم و نابخشودنی ما این است که تنظیمگران را موظف کرده ایم در برخورد با متخلفان در وهله اول اخطار دهند و تنبیه در نظر گرفته شده برای این متخلفان پله پله شدیدتر شود، نه مثل رویه معمول که تنظیمگران بعد از وقوع تخلف بلافاصله مبادرت به فیلترینگ می کنند. ظلم هشتم موظف کردن نهادهای تنظیمگر به هماهنگی خود با یک نهاد بالادستی است تا در مدیریت فضای مجازی همگرایی ایجاد شود. ظلم نهم تعیین کمیسیون عالی تنظیم مقررات بعنوان نهاد حل اختلاف بین تنظیم گران است.
وی ادامه داد: این موارد، ۹ خنجری است که طرح تنظیم مقررات به گرده اقتصاد دیجیتال کشور می زند و امیدوارم این صحبت های من توسط رسانه ها وایرال شود تا مردم بفهمند ما نویسندگان این طرح چه نگاه خبیثانه ای به اقتصاد دیجیتال داریم و چقدر در فکر تخریب، تنبیه و مهاجرت کشور هستیم و کمر همت به نابود کردن کشور بسته ایم.
این طراح طرح صیانت درباره یکی از مهم ترین خصوصیت های این طرح اظهار داشت: هم اکنون تنها قانون موجود برای فضای مجازی قانون جرایم کامپیوتری است که در موارد بروز تخلف تنها راهکاری که پیش پای نهادهای تنظیم گر می گذارد، بستن و مسدود کردن متخلفان است. هم اکنون اقتصاد دیجیتال ما در چنین فضایی شکل گرفته که باید سامان دهی شود. مسئله این است که برای ساماندهی این فضا باید ظرفیت های داخلی خاصی وجود داشته باشد. این طرح نسبت به گذشته ساکت است و آینده را مد نظر قرار می دهد و می خواهد از هم اکنون به بعد را سامان دهی کند.




منبع:

1400/12/23
12:42:04
0.0 / 5
730
تگهای خبر: آسیب , آموزش , آنلاین , ارتباطات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل