وزیر اقتصاد:
دولت الكترونیك هنوز محقق نشده است، تدوین نقشه راه اقتصاد هوشمند
تعمیر تلفن: وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینكه دولت الكترونیك هنوز به صورت كامل محقق نشده، علت بسیاری از كمبودها در عرصه اقتصاد را عدم توجه كافی به تاثیرات ارزش آفرین تكنولوژی های جدید خواند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از وزارت اقتصادی و دارایی، اولین نشست هماهنگی تدوین نقشه راه اقتصاد هوشمند با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رییس مركز ملی فضای مجازی ایران، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی و تعدادی از نمایندگان دستگاه های اجرایی در محل این وزارتخانه برگزار گردید.
در این نشست، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد با اشاره به اینكه با وجود برنامه ها و قوانین مدون، از سالهای دور، هنوز بحث توسعه كاربری فناوری اطلاعات و تحقق دولت الكترونیك، به صورت كامل محقق نشده است، فلسفه وجودی تشكیل جلسه مذكور را، تدوین نقشه راه اقتصاد هوشمند خواند و اظهار داشت: علت اصلی خیلی از مشكلات و كمبودهای ما در عرصه اقتصاد، عدم درك صحیح نقش تكنولوژی های جدید این عرصه است.
دژپسند اظهار داشت: در همین راستا، خودرا متعهد كرده ام كه تا اختتام دولت دوازدهم، بحث الكترونیكی كردن فعالیت های درون وزارت اقتصاد را به سرانجام برسانم.
وی اظهار داشت: خیلی از كشورها درباب توسعه دیجیتال خود هدفگذاری و برنامه مشخصی طراحی نموده اند و ما باز برای جلوگیری از بروز شكاف قابل توجه در توسعه اقتصاد هوشمند باید برنامه ای مشخص و هدفمند تدوین نماییم.
وزیر اقتصاد اضافه كرد: با تدوین نقشه راه اقتصاد هوشمند، گام های مورد نیاز برای تحقق آن مشخص خواهد شد و از اتلاف وقت و انرژی و انجام فعالیت های موازی جلوگیری میگردد.
بنا بر این گزارش، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان باز گفت: ما نباید به بحث هوشمند سازی اقتصاد ملی، به صورت دولتی نگاه نماییم، چونكه دولت ها در هیچ كجای دنیا، نوآوری ندارند و اساسا چنین انتظاری هم از آنها نمی رود.
وی اظهار داشت: به اعتقاد من، از تجربه پشتیبانی از تشكیل موسسات دانش بنیان كه ما در بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور پیگیر آن هستیم و موفقیت های قابل ملاحظه ای هم در این خصوص كسب كرده ایم، می توان بعنوان یك تجربه موفق، در امتداد بحث هوشمند سازی و تحقق دولت الكترونیك، بهره برد.
همچنین، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی سخنانی در این نشست، دیدگاه دكتر دژپسند را، با توجه به توجه ویژه وی به فنآوری اطلاعات و ارتباطات، در عرصه مدیریت اقتصاد كشور، بسیار ثمین خواند.
وی اظهار داشت: خانواده وزارت اقتصاد، شامل سازمان امور مالیاتی، گمرك جمهوری اسلامی، سازمان بورس و اوراق بهادار و مجموعه نظام بانكی، در بحث الكترونیكی كردن فعالیت های خود تا حد چشمگیری، موفق و پیشرو بوده اند.
جهرمی اضافه كرد: در عین حال، فعالیت های انجام شده، منفرد و جزیره ای است و امكان اتصال آن برای سایر دستگاه ها فراهم نشده و این البته نقصی است كه متوجه همه دستگاه های دولتی است.
ابوالحسن فیروز آبادی رییس مركز ملی فضای مجازی ایران باز در بخش دیگری از نشست، در سخنانی، گفت: دولت دیجیتال، پارامترهایی دارد كه مهم ترین آن، هوشمندی است.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون موانع ساختاری، بافتی و فرآیندی در راه تحقق اقتصاد هوشمند در كشور وجود دارد، اظهار داشت: اگر در این خصوص تعلل نماییم، بزودی بازیگران جدیدی وارد میدان خواهند شد، كه دیگر به این سادگی قابل مدیریت نخواهند بود.
فیروز آبادی گفت: مشكل اصلی كشور نه عدم وجود بانك های اطلاعاتی و دیجیتال شدن اطلاعات كه ضعف در تبادل اطلاعات و داده ها بین دستگاه ها است و حركت در راه تحقق این امر، آغازین گام در امتداد تحقق اقتصاد هوشمند است.
بنابراین گزارش، در ادامه، دیگر اعضای شركت كننده در جلسه باز طی سخنانی، به بیان نقطه نظرات، پیشنهادات و نمایش راهكار در ارتباط با سوژه اقتصاد هوشمند پرداختند.
گفتنی است، به پیشنهاد وزیر اقتصاد قرار شد، این نشست ها، به صورت منظم، جهت تشریح اقدامات انجام گرفته و بررسی پیشنهادات كارشناسی نمایش شده در ارتباط با اقتصاد هوشمند در هسته های اندیشه ورزی، برگزار گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب