در گزارش تعمیر تلفن مطرح شد؛

جزئیات اولویت بندی اتصال روستاها به ۴G

جزئیات اولویت بندی اتصال روستاها به ۴G به گزارش تعمیر تلفن مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات اظهار داشت: اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبكه ۴G موبایل تا آخر سال و طبق تعیین ۴ رویكرد برنامه ششم در حوزه خدمات الكترونیكی اجرایی می شود.



مهرداد ترابیان در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد آخرین وضعیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات توضیح داد و اظهار داشت: تعداد روستاهای متصل به شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت دوازدهم (سال ۹۶) حدود ۱۸ هزار روستا بود اما الان ۳۵ هزار و ۱۲۳ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند. این درحالی است که این عدد در سال ۹۲ و در شروع دولت یازدهم صفر بود.
وی با اعلان اینکه هم اکنون ۸۹ درصد روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند، اضافه کرد: این آمار بر اساس آمار سال ۹۵ مرکز آمار در خصوص وجود ۳۹ هزار و ۴۶۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به دست آمده است.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات با اشاره به تعهد وزارت ارتباطات برای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات مطابق برنامه ششم توسعه، اظهار داشت: وزارت ارتباطات متعهد شده که ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند و این عدد الان به ۸۹ درصد رسیده و ما به شکلی از برنامه ششم پیش افتاده ایم.
ترابیان با اعلان اینکه نحوه سرویس دهی به روستاهای انتخاب شده بر اساس تأمین پوشش رادیویی است، اشاره کرد: معمولاً روستاهای بالای ۲۰ خانوار و زیر ۲۰ خانوار به صورت همزمان تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات قرار گرفته اند. اما چون هزینه کرد و هدف برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار درنظر گرفته شده، روستاهای زیر ۲۰ خانوار در این آمار محاسبه نشده است و این دلیل بر این نیست که این روستاها تحت پوشش نیستند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارتباطات در مورد پوشش تلفن ثابت در روستاهای کشور اظهار داشت: روند تلفن ثابت در همه جای دنیا کاهشی است و با گسترش تلفن همراه روز به روز این آمار کاهش پیدا می کند؛ با این وجود الان ۸۰ درصد روستاهای کشور (۳۱ هزار روستا) دارای پوشش تلفن ثابت خانگی از نوع تلفن سیمی و یا تلفن بی سیم با پوشش رادیویی هستند که تعرفه دسترسی روستاهای دارای پوشش رادیویی تلفن ثابت مطابق با تعرفه تلفن خانگی محاسبه می شود.
وی در مورد برنامه ریزی انجام شده برای اتصال تمامی روستاها به تکنولوژی ۴G با اعلان اینکه هر دو تکنولوژی ۳G و ۴G را برای یک روستا می بریم، گفت: از آنجایی که این امکان وجود دارد که گوشی موبایل برخی روستاییان تکنولوژی ۴G را پشتیبانی نکند و باتوجه به گرانی گوشی، تغییری در برنامه ها ایجاد کردیم. به این معنا که تا پیش از سال ۹۶ برنامه نصب ۴G در روستاها دنبال می شد اما از اوایل سال ۹۶ به بعد به سبب افزایش قیمت گوشی و کاهش توان خرید مردم، سیستم های ۳G هم در روستاها نصب کردیم که تمامی روستاییان بتوانند دیتا را روی گوشیهای ۳G خود داشته باشند. بنا بر این در عمده روستاها هر دو تکنولوژی ۳G و ۴G با هم نصب و راه اندازی می شود.
ترابیان در مورد مدل اجرا و سرمایه گذاری در پروژه ارتباط رسانی روستایی مبتنی بر تکنولوژی ۳G و ۴G هم اظهار داشت: از اواسط سال ۹۶ مدل اجرای طرح ارتباط رسانی را هم تغییر دادیم. تا پیش از این تاریخ، دولت ۳ درصد درآمد اپراتورهای همراه را برای توسعه ارتباطات روستایی به خزانه واریز می کرد و توسعه شبکه روستایی را از این درآمد و از راه واگذاری به پیمانکار اجرا می کرد.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات افزود: اشکالی که در آن طرح وجود داشت این بود که پیمانکار ناچار به ایجاد شبکه از لایه کر (هسته مرکزی) تا لایه دسترسی مشترک نهایی بود. اما از اواسط سال ۹۶ این مدل تغییر نمود. به نحوی که الان ۳ درصد درآمد اپراتورها محاسبه می شود اما پیش خودشان می ماند و برای ایجاد سرویس در روستاها هزینه می شود.
وی اضافه کرد: این مدل باتوجه به ارجاع کار به خود اپراتورها، سبب کاهش هزینه می شود. در این طرح فهرست روستاها توسط وزارت ارتباطات مشخص می شود و اجرای پروژه به عهده اپراتور است. بدین سان سرعت کار بالا می رود و دیگر نیازی به ایجاد لایه کر شبکه نیست و اپراتور تنها ظرفیت لایه دسترسی را بیشتر می کند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارتباطات اشاره کرد: هدف ما این است که فراتر از تکلیف ۸۰ درصدی برنامه ششم توسعه پیش برویم و تا آخر سال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به ۴G و ۳G مجهز شوند. اما اولویت اتصال اساسا با مناطقی است که خدمات خاصی عرضه می دهند.
وی توضیح داد: برای مثال روستاهایی که دارای مدرسه و خانه بهداشت باشند در اولویت اجرای این طرح قرار دارند. در همین حال روستاهایی که خدمات ویژه ای از نظر گردشگری و محصول کشاورزی دارند و می توان از فناوری اطلاعات بعنوان راهی برای حذف واسطه برای رونق این خدمات بهره برد هم در اولویت هستند.
ترابیان اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه، شاخصهای توسعه ای خدمات الکترونیکی در چارچوب ۴ خدمت آموزش از راه دور، بهداشت الکترونیک، کشاورزی ازراه دور و خرده بانکداری الکترونیکی دیده شده است که اولویت اتصال ۴G با روستایی است که استعداد این خدمات ۴ گانه در آن وجود داشته باشد.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات در مورد میزان هزینه در طرح ارتباط رسانی به روستاها هم اشاره کرد: ایجاد یک سایت تلفن همراه و نصب تجهیزات با توجه به این که امکان دارد روستاهای اطراف را هم پوشش می دهد، حدود ۶۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تومان هزینه در بردارد و اگر این سایت قرار باشد در جاده نصب شود و احتیاج به شبکه برق داشته باشد این هزینه ها تا ۲ میلیارد تومان هم افزایش خواهد داشت.
وی در مورد تعرفه اینترنت ۴G در روستاها گفت: نرخ دسترسی اینترنت ۴G در روستاها تفاوتی با تعرفه شهری ندارد و هر تعرفه ای که برای دسترسی به این تکنولوژی از کاربران شهری دریافت می شود برای روستاییان هم در اتصال به این شبکه، لحاظ خواهد شد و تفاوت خاصی در نظر گرفته نشده است.

1399/03/19
10:44:34
5.0 / 5
2524
تگهای خبر: آموزش , اپراتور , ارتباطات , اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل