ابداع یک ماده شبیه به پوست برای کاهش عفونت کاتترهای داخل وریدی

ابداع یک ماده شبیه به پوست برای کاهش عفونت کاتترهای داخل وریدی تعمیر تلفن: محققان «دانشگاه تگزاس ای اند ام» یک ماده شبیه به پوست را به عنوان بستری جهت بررسی و کاهش عفونت های ناشی از کاتترهای داخل وریدی ابداع نموده اند.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، پروتزهای پیشرفته که ساخت آنها اغلب با موادی مانند لاستیک های سیلیکونی ممکن می شود، حالا می توانند یک کاربرد غیرمنتظره و سودمند را در مهندسی پزشکی پیدا کنند.
به نقل از وب سایت رسمی «دانشگاه تگزاس ای اند ام»، نمونه های شبیه به پوست که از نوعی لاستیک سیلیکونی موسوم به «اکوفلکس»(Ecoflex) تولید شده اند، می توانند به عنوان بستری برای ارزیابی خطر عفونت های باکتریایی ناشی از کاتترهای داخل وریدی و آزمایش سنسورهای پوشیدنی در بین سایر کاربردهای زیست پزشکی عمل کنند. پژوهش «دانشگاه تگزاس ای اند ام»(Texas A&M) نشان میدهد که نمونه های تولید شده از اکوفلکس را می توان برای شبیه سازی بافت های واقعی پوست، تر شوندگی، قابلیت ارتجاعی، شرایط رشد و چسبندگی باکتری ها مهندسی کرد.
«ماجد عثمان الثومیری»(Majed Othman Althumayri) پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما معتقدیم این ماده نویدبخش مطالعه عفونت ناشی از باکتری هایی است که بطور طبیعی روی پوست وجود دارند. هدف ما ایجاد یک ماده شبیه به پوست با موادی بود که می توان آنها را بسادگی خریداری کرد. اکوفلکس نه فقط جهت استفاده آسان است، بلکه می توان آنرا با حداقل مراحل اضافی به سرعت بهره برد.
آلثومیری افزود: ما در یافتن روش های پیش گیری از عفونت کاتترهای داخل وریدی کند عمل کرده ایم. یک دلیل می تواند این باشد که ما پلت فرم های مناسب را برای آزمایش کاتترهای جدید یا سنسورهای زیستی پوشیدنی و آموزش کارکنان نداریم تا بتوانیم میزان عفونت ها را کاهش دهیم.
محققان برای حل این شکاف به اکوفلکس ۰۰-۳۵ روی آوردند که زیست سازگار است و برای کاربردهای مختلف استفاده می شود. آنها ابتدا قالب هایی را از محل های رایج ورود داخل وریدی مانند آرنج، دست و ساعد ایجاد کردند. سپس، آنها با ریختن اکوفلکس در قالب های حاوی استخوان ها و لوله های مصنوعی که به عنوان رگ ها عمل می کردند، ماکت هایی را شبیه به پوست ساختند.
در مرحله بعد، محققان بررسی کردند که آیا نمونه های اکوفلکس شبیه به پوست دارای خاصیت های مشابه پوست واقعی هستند یا خیر. آنها ترشوندگی، چسبندگی باکتریایی و خاصیت های مکانیکی مانند کشسانی و انعطاف پذیری نمونه ها را بررسی کردند و دریافتند که مدلهای اکوفلکس می توانند زبری پوست انسان را با حاشیه خطای ۷.۵ درصد تقلید کنند. علاوه بر این، تصویربرداری با وضوح بالا نشان داد که باکتری ها می توانند به مدل مشابه پوست بچسبند و روی آن رشد کنند.
سپس محققان در یک آزمایش مهم، قرار دادن کاتتر داخل وریدی را در یک دست مصنوعی پوشیده در اکوفلکس شبیه سازی کردند. دست مصنوعی بطور موثر فازهای رشد باکتری را مدل سازی کرد و نشان داد که می توان اندام مصنوعی را برای اجرای اقدامات کنترل عفونت و بهبود طراحی دستگاه های پزشکی مانند کاتتر مورد استفاده قرار داد.
با این وجود، محققان خاطرنشان کردند که آزمایش های فعلی آنها بطور کامل شرایط دنیای واقعی را مدل سازی نمی کنند.
این پژوهش در مجله «Scientific Reports» به چاپ رسید.



منبع:

1403/10/03
10:24:24
0.0 / 5
40
تگهای خبر: آموزش , دستگاه , كنترل , موثر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل