آموزش حرکت از میان موانع به ربات ها
به گزارش تعمیر تلفن، دانشمندان به ربات ها می آموزند که با جمع کردن پاهای خود در هنگام رسیدن به مانع بتوانند به صورت موثر از میان موانعی نظیر پوشش های گیاهی حرکت کنند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، برای این که ربات ها به صورت موثر در عملیات جستجو و نجات شرکت نمایند، باید به صورت موثر از موانع سر راه خود عبور کنند. یکی از جاهایی که مشکل آفرین و حساس است و ربات ها به سختی می توانند در آن عبور کنند، مناطق دارای پوشش گیاهی است.
ربات ها معمولا از تلفیقی از حسگرها برای درک محیط اطراف خود مانند سنسورهای فراصوت، لیدار(تشخیص نور و محدوده)، سنسورهای فروسرخ و سیستم های دوربین استفاده می نمایند. با این وجود، این موارد اغلب کافی نیستند تا به ربات ها اجازه دهند از میان پوشش های گیاهی که معمولا در محیط های بیرونی یافت می شوند، عبور کنند. بنابراین است که مهندسان دانشگاه کارنگی ملون درحال کار بر روی حل این معضل خاص هستند.
بردن ربات به فضای باز
دیوید اولوگان، دانشجوی کارشناسی ارشد که در رشته مهندسی مکانیک در کارنگی ملون تحصیل می کند، در اطلاعیه ای اظهار داشت: وقتی ربات ها را به بیرون از خانه می برید، مشکل تعامل با محیط اطراف به شکل تصاعدی دشوارتر می شود، چونکه باید در هر کاری که انجام می دهد، دقیق تر عمل کند. ربات و سیستم شما باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند شرایط پیشبینی نشده یا موانعی را که امکان دارد با آن مواجه شود، کنترل کند. مقابله با این مشکل که هنوز حل نشده، جالب است.
مهندسان برای دستیابی به چنین سیستمی درحال کار بر روی یک استراتژی راه رفتن واکنشی هستند تا بر روی یک ربات چهارپا اعمال شود. این نوع ربات ها نسبت به همتایان چرخ دار خود در اجتناب از شاخه های درختان بسیار بهتر هستند و ازاین رو ماشین هایی بودند که توسط تیم کارنگی ملون انتخاب شدند.
مهندسان مبادرت به ساخت نوعی ربات کردند که در واقع می تواند اندام های خویش را کنترل کند تا ارزیابی کند که آیا چیزی روی آنها گیر کرده است یا نه و سپس اقدام مناسب برای آزاد کردن دست و پاهای خویش را انجام دهد. چنین کاری آسان نیست.
اولوگان می گوید: ربات های پادار می توانند جای پای خویش را انتخاب کنند و از روی چیزها رد شوند و موانع را از سر راه بردارند، نه این که مانند ربات های چرخ دار مجبور باشند از روی همه چیز رد شوند. اما مشکل اینست که ربات های پادار در هر گام باید در مورد جای پای خود استدلال کنند. این سیستم، فوق العاده ظریف است، چون که مثلاً اگر ربات به یک پله برخورد کند، می تواند سقوط کند. ازاین رو ما به روش هایی برای واکنش به تماس خارجی نیاز داریم.
جمع کردن پاها
تیم مهندسی کارنگی ملون روش های زیادی را برای رد شدن ربات از موانع مانند برداشتن گامهای بلند یا خم کردن زانو رو به جلو امتحان کردند. با این وجود، هیچ یک از این روش ها به خوبی عمل نکردند تا ربات بتواند پاهای خویش را به صورت واکنشی جمع کند.
در نهایت ثابت شد که رویکرد جدید مهندسان مثمر ثمر است و ربات را چابک تر می کند و ربات به واسطه آن در مسیریابی در محیطی مملو از موانع، ماهرتر می شود. بهتر از همه، این رویکرد جدید را میتوان در سیستم عامل های دیگر ربات ها بدون نیاز به ایجاد هیچ تغییری در سخت افزار آنها گنجاند. این بدان مفهوم است که این سیستم بسیار قابل تنظیم و سازگار است.
کاربردهای این روش جدید بسیار زیاد و متنوع است. اجتناب از موانع و مسیریابی موثر برای طیف وسیعی از کاربردهای رباتیک، همچون وسایل نقلیه خودران، هواپیماهای بدون سرنشین، ربات های صنعتی و ربات های خدماتی ضروریست.
همینطور که پیشرفت ها در فناوری حسگرها، یادگیری ماشینی و الگوریتم های رباتیک در حال انجام می باشد، ربات ها در همه جا از پیشرفت هایی در قابلیت های خود برای حرکت در محیط های پیچیده و پویا برخوردار خواهند شد.
منبع: تعمیر تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب