داخلی سازی تولید اجزای شتابگرها رویکرد معاونت علمی برای برگزاری رویدادهای فناوری حوزه هسته ای
به گزارش تعمیر تلفن، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با تکیه بر این که ما احتیاج به ساخت شتابگرهای بیشتر برای کاربردهای حوزه های مختلف سلامت و صنعت داریم، اظهار داشت: این خواسته مقام معظم رهبری است که تاکید داشتند فناوری های هسته ای در حوزه های رفاهی و سلامت وارد شود.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، شقایق حق جوی جوانمرد امروز در نشست رونمایی از رویداد ملی فرصت حوزه فناوری هسته ای که در مرکز فناوری و نوآوری رسا برگزار شد، اظهار نمود: مقرر است ظرف یک سال آتی ۱۰ رویداد فرصت در حوزه صنایع مختلف برگزار گردد که دومین دوره از سری رویدادهای فرصت طی توافق با سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه فناوری های هسته ای و با همکاری سازمان انرژی اتمی تحت عنوان رویداد ملی فرصت هسته ای برگزار می گردد.
وی ادامه داد: این رویداد در حوزه فناوری هسته ای و صنایع الکتریکی، فناوری هسته ای و صنایع مخابراتی و تجهیزات پیشرفته و کاربرد هسته ای برگزار می گردد و تا ۱۱ بهمن ماه منتظر دریافت پروپوزال های شرکتهای دانش بنیان، هسته های فناور و همه توانمندان علم و فناوری کشور برای ساخت شتابگر ذرات و زیرسیستم های آن هستیم.
حق جوی برگزاری این رویداد را ادامه توافق معاونت علمی با سازمان انرژی اتمی ایران دانست و خاطرنشان کرد: معاونت علمی برای پشتیبانی از این رویداد ظرفیتهای خویش را در قسمت پشتیبانی از تحقیق و توسعه، قانون جهش تولید دانش بنیان و تولید بار اول به میدان آورده تا تجربه موفق بهم رسانی توانمندی های فناورانه با نیازهای واقعی کشور را رقم بزنیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی با تکیه بر این که ما به شتابگرهای بیشتری نیاز داریم، ازاین رو تحقیقات لبه دانش در این عرصه را توسعه داده ایم، تصریح کرد: یکی از مهم ترین کارهای ما در معاونت علمی ریاست جمهوری، بهم رسانی فرصت ها است. افتخار ما اینست از بزرگترین کشورهای تربیت کننده مهندس در جهان هستیم و تعداد قابل توجهی نخبه داریم؛ نخبگانی که توان علم و فناورانه آنها می تواند در جهت مرتفع ساختن نیازهای کشور قرار بگیرد.
حق جوی با اشاره به اینکه بهم رسانی این توانمندی ها به نیازها به زنجیره ای از اقدامات احتیاج دارد، اظهار نمود: باید با دقت نیازها تبیین شود، در حالیکه متاسفانه خیلی از جاهایی که در کشور نیازهای جدی در آن وجود دارد، تبیین روشنی از نیازها ندارند و وقتی تبیینی وجود نداشته باشد، معمولاً نمی شود به سادگی نیازها را برطرف کرد.
وی با تکیه بر این که خیلی از مسائل و نیازهای واقعی بین رشته ای هستند و یک نفر با یک تخصص مشخص نمی تواند آنرا حل کند، افزود: ازاین رو به کنسرسیومی از توانمندی ها نیاز است. از سوی دیگر ما به تعهد مصرف کننده نهایی هم نیاز داریم و کسی که سفارش دهنده است، باید پای آزمون و خطا و به بلوغ رسیدن توان به محصول بایستد.
وی افزود: ما این شانس را داشتیم که از آغاز سال جاری با سازمان انرژی اتمی گفتگوی جدی فناورانه را به جهت اینکه نیازهای این سازمان را بدانیم، آغاز نماییم و پس از این گفتگو نخستین رویداد ملی فرصت حوزه فناوری هسته ای متولد شد. این رویداد بنا به دستور مقام معظم رهبری بوده؛ چون که ایشان در شروع سالجاری از سازمان انرژی اتمی خواسته است که مردم با کاربردهای هسته ای در حوزه های سلامت، رفاهی و سایر حوزه ها آشنا گردند و فناوری ها و دستاوردها در زندگی مردم سرریز شود.
حق جوی تصریح کرد: ما به شتابگرهای بیشتری نیاز داریم که به بیماران نیازمند خدماتی را عرضه نماید، ضمن آنکه در صنعت سلامت موفق تر عمل نماییم. کاربردهای شتابگرها بسیار وسیع است و حتی برای تصفیه آب هم کاربرد دارد؛ ازاین رو احتیاج داریم زیرسیستم های این نوع دستگاه ها ساخته شود تا تعداد بیشتری شتابگر در کشور داشته باشیم. هرکدام از این زیرسیستم ها در ده ها وسیله «های تک» دیگر مورد نیاز است.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی ضمن اشاره به این که تقویت و تسهیل تولد شرکتهای دانش بنیان جدیدی که بتوانند این زیرساخت ها را بسازند، در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: داخلی سازی تولید اجزای شتابگرها یکی از مهم ترین اهداف ما از برگزاری این رویداد است و این که توان فناورانه پرافتخار در صنعت هسته ای ما ارتقاء پیدا کند. از هسته های دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که رساله های مرتبط دارند و تا نیمه راه رفته اند، دعوت می نماییم، در این رویداد شرکت نمایند و این زیرسیستم ها را بسازند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب