کاهش زمان سرددم کردن قهوه از ۲۴ ساعت به ۳ دقیقه
تعمیر تلفن: پژوهشگران یک دستگاه فراصوت برای سرعت بخشیدن به سرددم کردن دانه های قهوه ساخته اند که با امواج صوتی زمان این نوع تهیه قهوه را از 24 ساعت به 3 دقیقه کم می کند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نیو ساوث ولز روشی را با بهره گیری از امواج صوتی ابداع نموده اند تا قهوه سرد را در چند دقیقه درست کنند.
به نقل از آی ای، آنها یک دستگاه اولتراسونیک(فراصوت) برای سرعت بخشیدن به سرد دم کردن دانه های آسیاب شده قهوه توسعه داده اند و فرآیندی را که به طور معمول ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می کشد به سه دقیقه کاهش داده اند.
بدین سبب حالا علاقه مندان به نوشیدن قهوه بدون به خطر انداختن طعم قهوه می توانند یک قهوه سرد دم را درست مانند یک دم نوش داغ معمولی تنها ظرف سه دقیقه تهیه کنند.
این پروسه که در مجله Ultrasonics Sonochemistry توضیح داده شده، شامل استفاده از یک رآکتور فراصوت برای سرعت بخشیدن به دم کردن دانه های قهوه آسیاب شده است.
بگفته پژوهشگران این مطالعه، این تیم به رهبری دکتر فرانسیسکو تروخیلو از یک مدل موجود از دستگاه اسپرسوساز برویل(Breville) استفاده کردند و سیستم انتقال صوت ثبت اختراع شده خودرا روی آن قرار دادند.
این سیستم یک مبدل گیره دار را به سبد دم قهوه بوسیله یک بوق فلزی متصل می کند و یک سبد استاندارد فیلتر اسپرسو را به یک رآکتور قدرتمند فراصوت تبدیل می کند.
بگفته پژوهشگران، این رآکتور با تزریق امواج صوتی با فرکانس ۳۸.۸ کیلوهرتز در نقاط مختلف بوسیله دیواره های خود کار می کند و حفره های مختلفی را برای عبور صوتی در رآکتور به وجود می آورد.
این راه حل جدید این توانایی را دارد که بازده استخراج و غلظت کافئین را در مقایسه با نمونه های غیرصوتی دو برابر نماید.
دکتر تروخیلو سرپرست این مطالعه و مهندس فرآوری مواد غذایی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه نیو ساوث ولز می گوید: امواج فراصوت پروسه استخراج را به سبب کاویتاسیون صوتی تسریع می کند.
هنگامی که حباب های صوتی در نزدیکی قهوه آسیاب شده فرو می ریزند، ریزفواره هایی با نیروی کافی برای ایجاد حفره و شکستن تفاله های قهوه ایجاد می کنند که استخراج عطر و طعم را در پروسه دم کردن قهوه تشدید می کند.
تروخیلو اضافه کرد: سرعت این راه حل بسیار زیاد است. ما درحال کاهش زمان فرآیندی هستیم که به طور معمول ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می کشد و آنرا به کمتر از سه دقیقه رسانده ایم.
تطبیق این راه حل با دستگاه های اسپرسوساز موجود
هدف پژوهشگران این بود که پروسه سرد دم کردن قهوه را مانند تهیه یک قهوه اسپرسوی معمولی آسان کنند. آنها همین طور اشاره کرده اند که این پروسه را می توان با دستگاه های اسپرسوساز موجود تطبیق داد.
پژوهشگران ادعا می کنند که فناوری آنها می تواند توسط شرکت هایی که دستگاه های تهیه قهوه تولید می کنند، استفاده گردد.
تروخیلو می گوید: در این صورت مصرف کنندگان می توانند در خانه ظرف کمتر از سه دقیقه از نوشیدنی خود که با امواج فراصوت دم آورده شده است، لذت ببرند.
وی ادامه داد: این بسیار مهم می باشد، چونکه این امکان را برای کافی شاپ ها و رستوران ها باز می کند تا نوشیدنی قهوه را بر حسب تقاضا تهیه کنند و تقاضای فزاینده برای آنرا تامین کنند و در عین حال از دستگاه های بزرگ صنعتی اجتناب کنند.
پژوهشگران نمونه هایی از نوشیدنی قهوه معمولی و دم آورده شده با روش خودرا برای تحلیل و بررسی کامل طعم و مزه به اتحادیه کشاورزی و غذای کوئینزلند(QAAFI) فرستادند.
سه نمونه به این لابراتوار ارسال شد. اولی قهوه سرددم در دمای اتاق به مدت یک دقیقه بود، دومی به مدت ۳ دقیقه دم آورده شده بود و سومی نیز یک پروسه سرددمی ۲۴ ساعته را در دمای چهار درجه سانتیگراد و بدون استفاده از امواج صوتی گذرانده بود.
پژوهشگران این نمونه ها را برمبنای عطر، بافت، طعم و خاصیت های پس طعم آنها ارزیابی کردند. آنها دریافتند که نمونه دوم عطری مشابه با شکلات تلخ و رایحه ای مشابه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته دارد، اما مزه آن کمی تلخ تر است.
تروخیلو در آخر اظهار داشت: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از امواج فراصوت بین یک تا سه دقیقه برای ایجاد قهوه ای قابل مقایسه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته ایده آل است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب