ریزتراشه ها ابزارهای جاسوسی در دنیای مدرن امروز

ریزتراشه ها ابزارهای جاسوسی در دنیای مدرن امروز به گزارش تعمیر تلفن، بررسی های اخیر برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی در مورد تهدیدات امنیتی ریز تراشه ها حاکی از تبدیل شدن این تراشه ها به ابزارها جاسوسی است؛ چون که به علت اندازه کوچک و قابلیت پنهان شدن، کشف آنها دشوار است از رو تهدیدی برای شبکه های حیاتی مانند شبکه های برق، سیستم های حمل و نقل است ازاین رو رقابت شدید بین دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان برای کنترل فناوری های پیشرفته بوجود آمده است.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مستند اخیر خود به تهدیدهای امنیتی ریزتراشه پرداخته است.
ریزتراشه های جاسوسی تهدیدی جدی برای امنیت ملی و اطلاعات شخصی محسوب می شوند. این تراشه ها می توانند به صورت نامحسوس در سخت افزارهای مختلفی مانند تلفن های همراه، کامپیوترها، و دستگاههای اینترنت اشیا تعبیه شوند و اطلاعات حساس کاربران را به سرقت ببرند. این اطلاعات می توانند شامل داده های مالی، مکالمات خصوصی، اطلاعات پزشکی و حتی اسرار دولتی باشند. به سبب اندازه کوچک و قابلیت پنهان شدن ریزتراشه ها، کشف و تشخیص آنها بسیار دشوار است، که این امر آنها را به ابزاری موثر برای جاسوسی و سرقت اطلاعات تبدیل می کند.
افزایش استفاده از ریزتراشه ها در دستگاههای متصل به اینترنت و زیرساخت های حیاتی هم این تهدید را تشدید کرده است. اگر یک ریزتراشه جاسوسی به یک شبکه حیاتی مانند شبکه های برق، سیستم های حمل و نقل یا زیرساخت های ارتباطی نفوذ کند، می تواند خسارات بزرگی به بار آورد و حتی سبب اختلالات جدی در خدمات عمومی شود. همچنین، این تهدیدات می توانند به ایجاد عدم اعتماد بین کشورها و شرکت ها منجر شوند، که در نهایت سبب کاهش همکاریهای بین المللی و افزایش تنش های سیاسی می شود.
در قسمت دیگر این کلیپ به مبحث ترند این روزهای دنیای فناوری، یعنی جنگ تراشه بین آمریکا و چین پرداخته شده است. جنگ تراشه بین آمریکا و چین، که بعنوان جنگ سرد فناوری هم شناخته می شود، نشانه ای از رقابت شدید بین دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان برای کنترل فناوری های پیشرفته و بازارهای جهانی است.
این رقابت بخصوص در عرصه تولید و توسعه نیمه هادی ها و ریزتراشه ها چشم گیر است؛ چونکه این فناوری ها اساس خیلی از نوآوری های مدرن همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، و شبکه های 5G را می سازند. ایالات متحده کوشیده است تا با اعمال محدودیت های تجاری و تحریم های تکنولوژیکی، دسترسی چین به فناوری های پیشرفته و تجهیزات تولید نیمه هادی ها را محدود کند، تا از برتری خود در این زمینه اطمینان حاصل کند.
در مقابل، چین هم برنامه های گسترده ای برای توسعه صنایع نیمه هادی خود به کار گرفته است تا به خودکفایی دراین زمینه برسد و وابستگی خود به فناوری های خارجی را کم کند. دولت چین بودجه های کلانی را به تحقیق و توسعه اختصاص داده و از شرکتهای داخلی خود حمایت می کند تا به پیشرفت های بزرگی در این صنعت دست یابند. این جنگ سرد فناوری نه تنها بر اقتصاد دو کشور تاثیر گذاشته، بلکه نتایج گسترده تری هم برای زنجیره تأمین جهانی و سیاست های ژئوپلیتیکی داشته است، بطوریکه خیلی از کشورها و شرکت ها ناچار شده اند استراتژی های خویش را برای مواجهه با این رقابت تغییر دهند.



منبع:

1403/04/09
11:39:55
0.0 / 5
121
تگهای خبر: اطلاعات , اینترنت , تكنولوژی , تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل