علم و فناوری در كلام مقام معظم رهبری

علمی که به فناوری منجر نشود، نافع نیست

علمی که به فناوری منجر نشود، نافع نیست به گزارش تعمیر تلفن، روایتی که مقام معظم رهبری از علم دارند، همیشه ناظر به علم نافع بوده؛ ایشان اهمیت علم را در نسبتی که با مسائل و نیازهای جامعه برقرار می کند، می بینند و در این جهت در یکی از سخنرانی های خود به این شأن علم گریز زده و تاکید می کنند: «علم مجرد و به تنهایی هم کافی نیست؛ علم را باید وصل نماییم به فناوری، فناوری را باید وصل کنید به صنعت و صنعت را باید وصل نماییم به توسعه کشور. صنعتی که مایه توسعه و پیشرفت کشور نباشد، برای ما مفید نیست؛ علمی که به فناوری تولید نشود، فایده ای ندارد و نافع نیست. وظیفه دانشگاهها سنگین است؛ وظیفه آموزش و پرورش سنگین است؛ وظیفه مراکز تحقیقاتی و مراکز پژوهشی سنگین است.»


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، مقام معظم رهبری اول فروردین ماه ۱۳۸۵ در دیدار زوار و مجاوران حرم مطهر رضوی بر ضرورت تحقق تولید در یک گستره وسیع تاکید کرده و فرمودند: «تولید یعنی چه؟ مقصودم فقط تولید کالا نیست؛ تولید در یک گستره وسیع باید شعار ملت باشد. تولید کار، تولید علم، تولید فناوری، تولید ثروت، تولید معرفت، تولید فرصت، تولید عزت و منزلت، تولید کالا و تولید انسان های کارآمد؛ اینها همه تولید است. رمز سعادت ملت ما در این است که در این گستره وسیع، هم دولت و هم ملت، بر این تولید همت بگماریم. این تامین کننده امنیت ملی و اقتدار و پیشرفت کشور است؛ این یک جهاد است. من امروز به شما عرض می کنم، هم به مسؤولین و مأموران دولتی و هم به آحاد مردم، به ویژه به شما جوان ها؛ این یک جهاد است. امروز تولید علم، تولید کار، تولید ابتکار، تولید کالا، کالای مورد نیاز مردم، تولید انسان کارآمد، تولید فرصت و تولید عزت، هر کدام از اینها یک جهاد است. مجاهد فی سبیل الله تولیدکننده است؛ باید هم علم را بیاموزیم و هم علم را تولید نماییم. ما باید یک کشور عالم بشویم.»
ایشان در ادامه به روایتی از امیرالمؤمنین علی (ع) ارجاع داده و اظهار کردند: «العلم سلطان، من وجده صال و من لم یجده صیل علیه»؛ یعنی علم اقتدار است، علم مساوی است با قدرت؛ هر کسی که علم را پیدا کند، می تواند فرمانروایی کند؛ هر ملتی که عالم باشد، می تواند فرمانروایی کند؛ هر ملتی که دستش از علم تهی باشد، باید خودرا آماده کند که دیگران بر او فرمانروایی کنند. ما باید علم را با همه معنای کامل آن به عنوان یک جهاد دنبال کنیم؛ این را من به جوان ها، استادان و دانشگاه ها می گویم.»
مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر ضرورت تبدیل شدن علم به فناوری تصریح کردند: «علم مجرد و به تنهایی هم کافی نیست؛ علم را باید وصل نماییم به فناوری، فناوری را باید وصل کنید به صنعت و صنعت را باید وصل نماییم به توسعه کشور. صنعتی که مایه توسعه و پیشرفت کشور نباشد، برای ما مفید نیست؛ علمی که به فناوری تولید نشود، فایده ای ندارد و نافع نیست. وظیفه دانشگاه ها سنگین است؛ وظیفه آموزش وپرورش سنگین است؛ وظیفه مراکز تحقیقاتی و مراکز پژوهشی سنگین است.»
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ایشان ادامه دادند: «پیشرفت همراه با عدالت، یک نهضت است؛ یک نهضت فراگیر. این نهضت یک ساله نیست. ما این نهضت را تازه هم شروع نکرده ایم و نمی خواهیم آنرا تازه شروع نماییم. از اول انقلاب این نهضت به قدر توان و قدرت دولت ها و مسؤولان شروع شده است. مردم و دولت ها تلاش هایی کردند و آثار تلاش آنها را هم امروز داریم در صحنه زندگی خودمان می بینیم. زحمات گذشتگان، به آیندگان این فرصت را می دهد که قدم های بلندتری بردارند. بنابراین، این نهضت از امروز شروع نمی گردد، از قبل شروع شده است؛ یک ساله هم تمام نمی گردد. اما وقتی می گوییم امسال سال پیغمبر اعظم (ص) است؛ یعنی امسال باید یک خیزش همگانی - هم دولتی و هم مردمی - در این کار انجام بگیرد. هر کس در هر نقطه ای که هست، باید یک گام بلند به جلو بردارد. بگفته آن عالم روشن ضمیر که در مسجدی می خواست به وعظ مشغول شود، جمعیت در مسجد جمع شده بودند، مسجد پر شده بود و عده ای بیرون در، مانده بودند. به جهت اینکه آن کسانی که بیرون در هستند بتوانند به داخل بیایند، یک نفر بلند شد و اظهار داشت: "خدا رحمت کند هر کسی را که هرجا هست، بلند شود و یک قدم به جلو بیاید"؛ به جهت اینکه مردم را بلند کند و آنهایی که بیرون مانده اند، به داخل بیایند. این مرد عالم روشن ضمیر به مردم رو کرد و اظهار داشت: "من دیگر حرفی برای گفتن ندارم. همین چیزی که این مرد گفت، همه حرف من همین بود".»
مقام معظم رهبری همین طور خاطرنشان کردند: «من می خواهم بگویم: ایها الناس! هر کدام هر جا هستید، بلند شوید، یک قدم به جلو بیایید؛ اگر در عالم عبادتید، یک قدم به جلو بیایید؛ در عالم تحصیل، یک قدم به جلو بیایید؛ در تولید یک قدم به جلو بیایید؛ کارگر، یک قدم جلو؛ کارفرما، یک قدم جلو؛ استاد، یک قدم جلو؛ دانشجو، یک قدم جلو؛ مأمور دولتی، یک قدم جلو؛ محقق حوزه و دانشگاه، یک قدم جلو. در آیین و فرهنگ پیامبر اعظم (ص) توقف نیست، ایستادن نیست، وامانده شدن نیست، تحجر نیست و نومیدی وجود ندارد؛ پیامبر ما با نومیدی جنگید. مسلمان سرشار از امید است.»




منبع:

1403/04/31
10:48:40
0.0 / 5
335
تگهای خبر: آموزش , صنعت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل