دانشمندان گل رز بدون خار پرورش دادند
تعمیر تلفن: رزهای بدون خار که از نظر ژنتیکی دستکاری شده اند، راه را برای پرورش دادن محصولات بهتر هموار می کنند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، همه گل رز را دوست دارند اما اگر گل ها خارهای تیز نداشتند، احتمالاً آنها را بیشتر دوست خواهیم داشت.
به نقل از نیواطلس، دانشمندان راهی را برای پرورش گل رُز بدون خار پیدا کرده اند که می تواند به برداشت آسانتر گل ها کمک نماید.
درست است که هم اکنون تعدادی از انواع گل رُز بطور طبیعی بدون خار هستند اما این مساله درباره ی بیشتر آنها صدق نمی نماید. علاوه بر این، گیاهان زراعی مانند تمشک و بادمجان و تعدادی از انواع گوجه فرنگی، سیب زمینی و برنج نیز دارای خار هستند و این امر، برداشت میوه آنها را پرزحمت و زمان بر می کند.
با در نظر گرفتن این مشکل، دانشمندان «آزمایشگاه کولد اسپرینگ هاربر»(CSHL) در آمریکا و «دانشگاه فنی والنسیا»(UPV) در اسپانیا پژوهش خودرا با بررسی بادمجان شروع کردند. این گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «زاخاری لیپمن»(Zachary Lippman) و «جیمز ساترلی»(James Satterlee) از لابراتوار کولد اسپرینگ هاربر کشف کردند که بروز جهش های خاصی در ژن موسوم به «LOG» موجب می شود گیاهان از تولید خار جلوگیری نمایند.
ژن LOG پیش تر به خاطر تسهیل تولید تعدادی از هورمون های گیاهی شناخته شده بود. دانشمندان برای پی بردن به پاسخ این پرسش که آیا ژن LOG ممکنست مسئول تولید خار در گیاهان دیگر نیز باشد، با همکاران خود در کشورهایی مانند فرانسه، کانادا، آلمان و انگلستان تماس گرفتند.
دانشمندان بعد از بررسی نتیجه پژوهش های پیشین و انجام دادن پژوهش جدید دریافتند که LOG با رشد خار در حدود ۲۰ گونه گیاه مرتبط می باشد. ظاهرا این یک مورد تکامل همگرا بود برای اینکه همه گیاهان با یکدیگر مرتبط نبودند و تعدادی از آنها با میلیونها سال فاصله از گونه های دیگر تکامل یافتند.
یکی از دانشمندان «موسسه ملی تحقیقات زراعی»(INRAE) در فرانسه با بهره گیری از روش ویرایش ژن کریسپر برای خاموش کردن ژن LOG توانست رشد خار را در گل رز بصورت قابل توجهی کم کند. در همین حال، پژوهشگران «دانشگاه کرنل»(Cornell University) در آمریکا، خارهای یک گیاه میوه دار استرالیایی را موسوم به «سولانوم سنترال»(Solanum centrale) یا «کشمش صحرا» از بین بردند.
علاوه بر این، به نظر نمی رسد که خاموش کردن این ژن هیچ اثر مخربی روی گیاهان داشته باشد. پروفسور «جیمی پروهنس»(Jaime Prohens) استاد دانشگاه فنی والنسیا اظهار داشت: از بین بردن خارها، برداشت محصولات را تسهیل می کند، خطر لطمه رسیدن به کارگران را می کاهد و خسارات ناشی از خارها را بعد از برداشت پایین می آورد. علاوه بر این، به دست آوردن گل های بدون خار می تواند به پذیرش و مصرف بیشتر توسط مصرف کنندگان منجر شود.
این پژوهش در مجله «Science» به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب