ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر ۳بعدی جدید چینی ها
تعمیر تلفن: یک چاپگر سه بعدی جدید که در چین تولید شده است، از گرافن و هوش مصنوعی برای ساخت و پخت همزمان غذا استفاده می نماید.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، چاپگر سه بعدی غذا که توسط پژوهشگران هنگ کنگ تولید شده است، از گرمایش امواج فروسرخ برای ممانعت از تشکیل باکتری ها و تضمین ایمنی مواد غذایی بهره می برد، در صورتیکه تنها ۱۴ وات برق مصرف می کند.
به نقل از آی ای، پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ(HKUST) یک چاپگر سه بعدی جدید برای ساخت لایه به لایه مواد غذایی با بهره گیری از گرافن و هوش مصنوعی ابداع نموده اند.
این چاپگر سه بعدی می تواند ساختارهای خوراکی پیچیده ای بوجود آورد و دارای گرمایش فروسرخ دقیق برای به حداکثر رساندن کیفیت و ایمنی محصول است.
این ترکیب به غلبه بر برخی ایرادات قابل توجه در سایر روش های تولید خودکار مواد غذایی موجود، همچون مسایل مربوط به ایمنی مواد غذایی و نیاز کلی به نظارت تخصصی فنی کمک می نماید. مورد اول یک نگرانی اساسی است، برای اینکه چاپگرهای سه بعدی فعلی تمایل دارند غذا را در دو مرحله مهم تولید کنند.
نخستین مورد شامل ایجاد و بیرون دادن مقداری خمیر غذای سرد برای تهیه غذا است. سپس به طور معمول برای پخت و پز و استریل کردن به فر یا سرخ کن منتقل می شود. این رویکرد در صورتیکه کاربردی است، اغلب منجر به تغییر شکل غذا و افزایش خطرات آلودگی با حرکت غذا بین دستگاهها می شود. با این وجود، این چاپگر سه بعدی جدید، این مراحل جداگانه را در یک مرحله ادغام می کند و می تواند غذا را بطور همزمان بسازد و بپزد.
دقت و ایمنی
پروسه همزمان ساخت و پخت با بهره گیری از فِر فروسرخ این چاپگر سه بعدی که از گرافن پردازش شده با لیزر(LIG) تولید شده، به دست می آید. بگفته پژوهشگران، این عنصر حرارتی فوق العاده نازک، کنترل دقیق دما را با لایه های مواد غذایی به ۱۳۷ درجه سانتی گراد روی سطح و حداقل ۱۰۵ درجه سانتی گراد در طرفین در طول پروسه چاپ حفظ می نماید.
این چاپگر فقط ۱۴ وات برق مصرف می کند که کسری از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ وات مصرفی فِرهای معمولی و هواپزها است.
این تیم چاپگر جدید خودرا با بهره گیری از خمیر کلوچه مخصوص بر پایه نشاسته آزمایش کردند. همانطور که چاپگر هر لایه جدید خمیر را تولید می کرد، فر فروسرخ بلا فاصله آنرا می پخت.
این پروسه همین طور ماده غذایی را قادر می سازد تا شکل خودرا حفظ کند و در عین حال هر گونه باکتری مضر را از بین ببرد. همانطور که تیم اشاره می کند، پخت فوری از افتادن و تغییر شکل در زمانی که مواد غذایی چاپ شده منتظر پخت هستند، جلوگیری می کند.
تحلیل و بررسی چاپگر سه بعدی نشان داد که این چاپگر دارای کیفیت برتری نسبت به روش های پخت معمولی است. پژوهشگران با بهره گیری از یک میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) کشف کردند که نمونه های پخته شده با امواج فروسرخ، ساختار داخلی ثابتی را بدون تورم چشم گیر در اقلام پخته شده در فر حفظ می نماید.
تحلیل و بررسی پرتو ایکس همین طور نشان داد که محصول غائی دارای تخلخل یکنواخت در سراسر غذا است که نشان دهنده پخت کامل بدون به خطر انداختن یکپارچگی ساختاری است. علاوه بر این، شبیه سازی ها توزیع یکنواخت گرما را تأیید کرد و نشان داد که گرما تنها ۱ تا ۲ میلی متر از لایه بالایی نفوذ کرده و از پختن بیش از اندازه لایه های پایین تر جلوگیری می کند.
برنامه های کاربردی متنوع
این تکنیک جدید از نظر ایمنی مواد غذایی، سرکوب قابل توجهی از رشد باکتری ها بعد از پخت و پز را نشان داد.
غذاهای پخته شده معمولی تنها بعد از ۴۸ ساعت رشد باکتریایی قابل توجهی را نشان می دهند. با این وجود، اقلام جدید پخته شده با امواج فروسرخ در مقایسه با بالاتر از ۲۰۰ کلونی باکتریایی در نمونه های پخته شده در فر و هواپز، تنها ۰ تا ۶ کلونی باکتری در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد داشتند. این از پخت فوری در دمای بالا و در هر لایه چاپ شده ناشی می شود.
این تیم خاطرنشان می کند که نتایج این تکنولوژی جدید فراتر از چاپ ساده مواد غذایی است. به عنوان مثال، ترکیب ابزارهای طراحی هوش مصنوعی و قابلیت های پخت و پز یکپارچه، امکان تولید خودکار مواد غذایی تجاری را فراهم می آورد.
راندمان انرژی و اندازه جمع و جور این سیستم چاپ سه بعدی جدید همین طور آنرا برای رستوران ها و نانوایی هایی که بدنبال ارائه اقلام غذایی سفارشی بدون آموزش فنی گسترده هستند، کاربردی می کند.
پژوهشگران همین طور ارزش خاصی را در تنظیمات مراقبت های بهداشتی متصور هستند، جایی که کنترل دقیق بر مواد تشکیل دهنده و بخش ها بسیار اهمیت دارد. برای این منظور، این فناوری می تواند تولید خودکار رژیم های غذایی تخصصی را در صورتیکه کیفیت و ایمنی ثابت را تضمین می نماید، در اختیار بگیرد.
منبع: تعمیر تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب