تلگرام های غیررسمی كار دست كاربران داد

تلگرام های غیررسمی كار دست كاربران داد به گزارش تعمیر تلفن با فیلترینگ تلگرام باآنكه كارشناسان امنیتی بارها استفاده از نسخه های غیررسمی را منع كردند، حالا شماره تلفن و شناسه های كاربری ۴۲ میلیون كاربر ایرانی تلگرام از راه این نسخه های غیررسمی جمع آوری شده و برای فروش در بازار سیاه قرار گرفته است.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، بعد از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دیماه سال ۱۳۹۶ و سپس فیلتر باردیگر آن در ۱۰ اردیبهشت سال ۹۷ كه تا امروز ادامه یافته، در كنار پیام رسان های داخلی، نسخه های غیررسمی تلگرام رشد كردند.
به علت متن باز بودن تلگرام، این اپلیكیشن قابلیتی دارد كه می توان به راحتی برنامه ای جدید روی آن نوشت و ازاین رو پوسته های فارسی تلگرام همچون تلگرام طلایی و هاتگرام توانستند بدون فیلترینگ به فعالیت خود ادامه دهند و تنها با تفاوت هایی جزئی مانند فیلتر شدن بعضی از كانال ها روبه رو بودند.
باآنكه مهم ترین تفاوت نسخه های فارسی تلگرام در مقایسه با پیام رسان های ایرانی، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود و كاربران با نصب نسخه های فارسی هم قادر به برقراری ارتباط با كابران تلگرام اصلی بودند، اما كارشناسان امنیتی از همان ابتدا به مردم سفارش كردند از استفاده از این پوسته های غیررسمی اجتناب كنند، چونكه صرف نظر از خلاء قانونی استفاده از اپلیكیشن های هاتگرام و تلگرام طلایی بدون فیلترشكن و در سایه تلگرام اصلی، این مورد مطرح بود كه از نظر امنیتی امكان شنود كل چت ها و اطلاعات در این اپلیكیشن ها وجود دارد.
هرچند با گذشت چند ماه از فیلترینگ تلگرام و جولان نسخه های غیررسمی، فرصتی به آنها داده شد كه به یك پیام رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند و این فرصت چندین بار تمدید شد و حتی مورد انتقاد مسئولان قضایی هم قرار گرفت، اما در نهایت بدون اینكه برخوردی با این پیام رسان های وابسته به تلگرام شود و یا بتوانند استقلالی كسب كنند، گوگل پلی آب پاكی را روی دست این اپلیكیشن ها ریخته و اعلام نمود آنها را به علل امنیتی از فروشگاه خود حذف كرده است.
این مورد واكنش های متفاوتی را به دنبال داشت. برخی به سیاست های گوگل برای حذف اپلیكیشن های فارسی اعتراض داشتند و محمدجواد آذری جهرمی ـ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ هم در دی ۹۶ اعلام نموده كه «همه پوسته های فارسی تلگرام فاقد امنیت اند.» و البته قبل از آن عنوان شده بود كه وزارت ارتباطات درباره فعالیت این دو پیام رسان تصمیم گیر نبوده و حمایتی از فعالیت آنها نداشته و تابع تصمیمات شورایعالی فضای مجازی بوده است.
از طرفی در حالیكه با حذف نسخه های فارسی تلگرام از گوگل پلی، برخی كانال های تلگرامی به كاربران سفارش كردند كه برای ادامه فعالیت اپلیكیشن هایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتی ویروس خویش را غیرفعال كنند، كارشناسان امنیتی به شدت مخالف چنین نظراتی بودند و غیرفعال كردن سپرهای محافظتی در مقابل ویروس ها و باج افزارها را چاره منطقی و مناسبی ندانستند و حتی غیرفعال كردن قابلیت امنیتی گوگل برای نصب باردیگر تلگرام های ایرانی را به غیرفعال كردن آنتی ویروس تشبیه كردند كه می تواند اثرات مخرب امنیتی داشته باشد.

اطلاعات ۴۲ میلیون كاربر تلگرام لو رفت
كشمكش ها درباره كوشش برای مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام از تلگرام بعد از حذف این پوسته های فارسی از ماركت آنلاین گوگل ادامه داشت و اما درنهایت حتی با وجود طرفداری مدیران آنها به نتیجه ای نرسید، تا جایی كه روز گذشته اعلام گردید اطلاعات ۴۲ میلیون كاربر ایرانی تلگرام در سایت های بازار سیاه درحال فروش است. اطلاعاتی كه به نظر می آید شامل شماره تلفن و شناسه های كاربری می شود و از راه نسخه های غیررسمی تلگرام جمع آوری شده است.
بر مبنای اطلاعات وبسایت Comparitech، این داده ها توسط گروهی به نام «سامانه شكار» روی سرور Elasticsearch قرار گرفته كه برای دسترسی به آن هیچ گونه رمز عبور و احراز هویتی لازم نبوده است و البته این داده ها در ۲۵ مارس، بعد از آنكه یك محقق امنیتی به نام باب دیاچنكو این مورد را گزارش داده، از این سرور حذف شده اند.
تلگرام در واكنش به این مورد اعلام نموده كه نشت داده ها از راه تلگرام های غیررسمی صورت گرفته كه با این شركت سازگاز نبوده اند. تلگرام یك برنامه منبع باز است و به اشخاص ثالث اجازه می دهد نسخه های خویش را تهیه كنند. از آنجائیكه برنامه رسمی تلگرام در ایران مسدود شده است، خیلی از كاربران به استفاده از نسخه های غیررسمی می پردازند. سخنگوی این شركت می گوید: متأسفانه با وجود هشدارهای ما مردم ایران هنوز از برنامه های تاییدنشده استفاده می نمایند. برنامه های تلگرام منبع باز هستند و ازاین رو استفاده از برنامه های رسمی ما كه از ساختارهای قابل اطمینان پشتیبانی می كنند، مهم می باشد.
در شرایطی كه ویروس كرونا در جهان شیوع یافته و ایران هم یكی از كشورهایی است كه با این ویروس دست و پنجه نرم می كند، شاید آخرین چیزی كه كاربران در ایران به آن نیاز دارند، اطلاع از نشت داده هایشان باشد، اما در صورت صحت این خبر، خیلی از اطلاعات شخصی كاربران شامل نام كاربری، شماره تلفن و داده های اساسی دیگر در معرض خطر قرار دارد؛ البته تابحال از سوی مسئولان ایرانی واكنشی به این اطلاع داده نشده است.



1399/01/12
21:29:07
5.0 / 5
3691
تگهای خبر: آنتی ویروس , آنلاین , اپل , اپلیكیشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل