جزییات راه اندازی شهر سایبری از حمل و نقل هوشمند تا گمرک دیجیتال

جزییات راه اندازی شهر سایبری از حمل و نقل هوشمند تا گمرک دیجیتال به گزارش تعمیر تلفن، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات جزییات راه اندازی شهر سایبری را تشریح نمود و اظهار داشت: شهر سایبری قدمی نوین به طرف تحول دیجیتال در کشور است.



لیلا محمدی، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به جزییات همکاری مشترک و اهداف کلان تفاهم نامه میان شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات پیام و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: این تفاهم نامه در امتداد توسعه تکنولوژی های جدید و تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه کشور به امضا رسید و مهم ترین محور این تفاهم نامه، راه اندازی "شهر سایبری" در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام است.
وی در ادامه اظهار داشت: شهر سایبری به مفهوم یک زیست بوم دیجیتال پیشرفته است که در آن زیرساخت های فناوری اطلاعات، خدمات الکترونیک و کسب وکارهای نوآور در یک فضای جغرافیایی متمرکز در منطقه ویژه پیام، تجمیع و توسعه می یابند و این شهر به عنوان یک شهر هوشمند تخصصی عمل خواهدنمود.
محمدی با اشاره به اقدامات اصلی این پروژه بیان کرد: در شهر سایبری، پشتیبانی از استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان، توسعه خدمات ابری و ذخیره سازی داده ها، گسترش شبکه های پرسرعت ثابت و سیار، راه اندازی سکوهای آزمایش فناوری و همین طور ارائه خدمات هوشمند در عرصه حمل و نقل هوایی و ایجاد گمرک دیجیتال برای تسهیل صادرات و واردات کالاهای دیجیتال پیش بینی شده است.
وی در ادامه با اشاره به این که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این پروژه نقش اساسی دارد، اضافه کرد: مسئولیت مطالعه و توسعه (R&D) برای طراحی و توسعه فناوری های بومی، انتقال دانش فنی به شرکت های داخلی و برگزاری دوره های تخصصی در عرصه های در رابطه با شهر سایبری بر عهده پژوهشگاه خواهد بود.
محمدی همین طور درباره ی همکاری پژوهشگاه در تدوین و بازبینی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی پیام اظهار داشت: پژوهشگاه به عنوان مجری پروژه برای تدوین و بازبینی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی پیام انتخاب شده است. هم اکنون، شرح خدمات این پروژه در مرحله غائی سازی است.
وی در ادامه به سایر محورهای این تفاهم نامه اشاره کرد: این تفاهم نامه شامل استقرار دفاتر لابراتوار های تخصصی پژوهشگاه در منطقه پیام، تدوین چارچوب ارزیابی برای طرح های متقاضیان استقرار، نظارت مستمر بر شرکت های مستقر و تسهیل استقرار شرکت های معرفی شده از طرف پژوهشگاه در منطقه ویژه با بهره بردن از خدمات مالی و حمایتی فرودگاه پیام است.
محمدی درباره ی منافع پروژه برای جامعه نیز اظهار داشت: این پروژه منافع زیادی برای جامعه به همراه خواهد داشت. همچون ایجاد فرصت های شغلی مستقیم در عرصه های فناوری، تسهیل دسترسی به خدمات دیجیتال برای کسب وکارها و شهروندان، پیشرفت صادرات خدمات فناورانه به کشورهای منطقه و همین طور گسترش زیرساخت های هوشمند در فرودگاه پیام است.
وی درباب زمان فعال سازی پروژه اظهار داشت: راه اندازی شهر سایبری نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت دارد و باتوجه به ملاحظاتی که در بازبینی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی پیام لحاظ خواهد شد، این پروژه بطور کامل در آینده نزدیک فعال خواهد شد.
محمدی در آخر اظهار داشت: در این پروژه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، استانداری البرز، اپراتورهای بزرگ مانند ایرانسل و همراه اول، استارت آپ های فین تک و سامانه های حمل و نقل آنلاین و همین طور شرکت های بین المللی برای انتقال فناوری به عنوان ارگان های همکار حضور خواهند داشت.


منبع:

1404/02/05
11:48:01
0.0 / 5
10
تگهای خبر: آنلاین , اپراتور , ارتباطات , اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب تعمیر تلفن
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵

تعمیر تلفن

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل
فیکس تل: مرجع جامع تعمیرات موبایل و دنیای ارتباطات